Waarom hoefschoenen?

-Om de hoeven van je paard bescherming te bieden op het moment dat het jou en je paard uitkomt; je streeft naar natuurlijke verhoudingen en belast je paard niet met ijzers. Gezonde hoeven zijn van essentieel belang, op de hoeven komen enorme krachten vrij, vooral in galop en bij springen. Hoefschoenen belemmeren op geen enkele manier het hoefmechanisme en optimaliseren de conditie van de hoeven.

-Om een overgang in te zetten naar in alle omstandigheden blootsvoets rijden. Hoeven kunnen zo sterk worden dat je er zonder meer op harde en onregelmatige ondergronden mee kunt rijden. Je kunt de hoeven van je paard met hoefschoenen daar langzaam aan laten wennen, de hoeven zullen harder kunnen worden en zodoende  niet meer snel afslijten. Het spreekt voor zich dat een dergelijke doelstelling slechts haalbaar is bij zeer regelmatig rijden op harde en onregelmatige ondergronden en bij een juiste voeding en huisvesting van je paard.

Ieder paard is gebaat bij het gebruik van hoefschoenen, het is het een  ideale oplossing voor probleemhoeven.. In alle gevallen draagt het bij in genezing en pijnverlichting.

Op jaarbasis bespaar je op de kosten van beslaan, dit  terwijl je tegelijkertijd de hoeven van je paard zeer paardvriendelijk verzorgt!

Beslagen hoeven beperken het hoefonderhoud, bij gebruik van hoefschoenen is elk gewenst onderhoud op elk moment mogelijk.

          

De F.R.A.® hoefschoenen zijn relatief licht.

F.R.A.® Cavallo pretendeert bij het gebruik van de juiste maat, onder alle omstandigheden, onverliesbaar te zijn.

Bij de levensduur van de schoenen spelen veel factoren een rol, waarbij uiteraard de intensiteit van het gebruik doorslaggevend is.

F.R.A.® Cavallo is verkrijgbaar in 7 maten.

Zelf de maat opnemen is heel simpel mogelijk, het meest ideale is een meting na een bekapping. Daarvoor is de F.R.A.® Cavallo maattabel beschikbaar. Wanneer je in deze toch niet zeker bent van jezelf, dan kun je bij ons terecht voor advies of een pasconsult aan huis.

Hoefschoenen zijn minder of helemaal niet geschikt in geval dat:

  • Je paard met de hoeven sleept; dit geeft uiteraard overmatige slijtage aan de zool.
  • Je paard zo nauw loopt dat de schoenen bij iedere gang langs elkaar schuiven; dit geeft extreme slijtage aan de binnenzijde van de schoenen

Voor de F.R.A.® Cavallo geldt specifiek, dat de breedte van de hoef de lengtemaat met één maat mag overschrijden. Is die overschrijding groter, dan is de F.R.A.® Cavallo hoefschoen niet geschikt voor je paard.

F.R.A.® Cavallo biedt je extra mogelijkheden voor in bijzondere omstandigheden of om aan je eigen gevoel invulling te geven.

  • Omslagbandages
  • Gelpad inlegzool
  • Studs

Een zeer belangrijk kenmerk van de F.R.A.® Cavallo is het gemak van een voorsluiting die de schoen vollledig opent, dit laat de schoen heel simpel aan- en afdoen.

 

Volg ons ook op Facebook!