Wanneer je nog nooit een westernzadel gebruikt hebt kan de bevestiging wat ingewikkeld lijken. Daarom hieronder een kleine uitleg over hoe westernzadels tegenwoordig meestal aangesingeld worden, wanneer je een singel gebruikt met een gesp met een pinnetje zoals die van Barefoot.

Leg het zadel op de rug, en maak de westernsingel vast aan de rechterkant van het zadel, hier vind je de korte singelriem(en) ofwel de off-billet.

Om de singel vervolgens ook aan de linkerkant van het zadel vast te maken, gebruik je de lange singelriem ofwel de tie-strap. Haal de riem van achter naar voren door de D-ring van de gesp heen:


Je ziet nu dat de riem erg lang is: de gaatjes beginnen pas een heel eind verder naar beneden. Om het deel met de gaatjes bij de gesp te krijgen, moet je dus eerst een aantal keren de tie-strap rond de D-ring van het zadel en de D-ring van de singel doen:


 Stop met wikkelen wanneer de gaatjes bij het pinnetje van de singelgesp uitkomen: 

Steek het pinnetje is het gaatje van de tie-strap. Het hangt er nu echter maar een beetje bij:

Trek het achterste deel van de riem even wat omhoog zodat het pinnetje omhoog komt:

De singel zit nu stevig vast. Het uiteinde van de tie-strap kun je door de keeper voorop het zadel halen zodat hij niet langs de buik / tussen de benen van het paard flappert tijdens het rijden:  

Zit de singel goed vast, ligt hij mooi even hoog aan beide kanten van het paard en is de singel lang genoeg zodat er niks in de oksel van het paard prikt, dan kun je gaan rijden:

Volg ons ook op Facebook!