Rawhide  is kwetsbaar materiaal!

Het witte / gelige rawhide dat voor de western-looks gebruikt wordt om hoofdstellen, teugels en bosals te omvlechten, is een materiaal dat voorzichtig behandeld dient te worden.

Rawhide kan beter niet nat worden, want dan wordt het zacht en kan los gaan zitten. Het lichte materiaal is daarnaast ook gevoelig voor verkleuring, bvb. wanneer je tijdens het poetsen van het leerwerk de donkerdere kleur van het leer uitpoetst over het rawhide. Of wanneer het omliggende leer gekleurd is en door nattigheid af gaat geven waardoor het rawhide dan ook donkerder wordt.

Kom je met rawhide artikelen in een fikse regenbui terecht of wordt het om andere redenen nat, let dan op dat je het goed laat drogen. NOOIT bij de kachel of in de zon, maar gewoon netjes op een hanger rustig "natuurlijk" laten drogen.

Let daarbij op dat nat rawhide opdroogt in de vorm waarin het ligt of hangt, dus zorg dat het drogen in de juiste positie gebeurd.

Rawhide hoeft niet onderhouden te worden, olie en vet zijn juist slecht gezien het dan te zacht wordt en losser kan gaan zitten, of zelfs kan gaan rotten.

Volg ons ook op Facebook!