Onderhoud

Lederartikelen:

Leer is een natuurproduct. Koeienhuiden kunnen krasjes, oneffenheden en pigmentvlekken hebben. Ook kleurveranderingen (vooral door blootstelling aan direct zonlicht) kunnen voor komen. Dit zijn allemaal zaken die normaal zijn bij lederproducten. Dit valt daarom uiteraard niet onder de garantie.

Verzorging van zadels:

De meeste Barefoot-zadels zijn gemaakt van leder met open poriën - nubuck of softleder, waardoor ze soepel genoeg zijn om zich goed naar het paard te vormen en toch stabiel en vormvast genoeg blijven voor het algehele comfort van ruiter en paard.

Gebruik voor leder met open poriën nooit producten op basis van vet of wax, daar deze producten de poriën kunnen verstoppen. We raden aan om de Barefoot verzorgingsproducten te gebruiken, deze zijn speciaal ontwikkeld voor het onderhoud van deze ledersoorten, laten het leder ademen en houden het schoon en soepel.

Tegenwoordig heeft Barefoot ook gekleurde crème in het assortiment: deze zijn speciaal bedoelt voor het ophalen van de zwarte of bruine kleur van alle lederen artikelen.

Verdere toebehoren:

Alle verdere lederen toebehoren (zoals singels, fenders, beugelriemen, hoofdstellen) kunnen tevens onderhouden worden met de Barefoot shampoo en crème. 

Alvorens het pand te verlaten ondergaan alle Barefoot-artikelen een kwaliteitscontrole en een poetsbeurt zodat de eerste verzorging al plaats heeft gevonden voor verzending naar de klant. Hou er rekening mee dat spullen niet altijd nieuw blijven. Controleer daarom regelmatig je harnachement op beschadigingen zodat het rijden veilig en verantwoord blijft.

Zadelpads:

Onze zadelpads kunnen in de machine gewassen worden op 30 ° C.

De inlages kunnen in de pad blijven zitten tijdens het wassen.

Let er op dat de inlages er niet op gemaakt zijn om uit de pad gehaald te worden: ze zijn erg broos en als je er hard aan trekt zullen ze snel scheuren.

Spoel pads altijd zeer goed uit zodat er geen zeepresten achterblijven die de huid kunnen gaan irriteren.

Wanneer je de pad na het rijden uithangt om te laten drogen, regelmatig afborstelt of haarvrij maakt met de stofzuiger hoef je ze minder vaak te wassen.

Volg ons ook op Facebook!